Een professionele parodontoloog in Gent

Heeft u last van bloedend of teruggetrokken tandvlees en bent u op zoek naar een goede parodontoloog in Gent? Dan kan u bij Dentius terecht! Ons professioneel team van tandartsen, assistenten en specialisten staat elke dag voor u klaar om uw gebit gezond te houden. Met het gebruik van de meest moderne technologieën onderscheiden we ons van iedere andere parodontoloog in Gent. Wilt u graag een afspraak maken bij Dentius? Neem dan contact met ons op! Wij helpen u graag verder om een datum af te spreken.

Hoe gaat een parodontoloog te werk?

Bij Dentius kan u terecht voor parodontologie, maar wat houdt dit in? Door gebrek aan mondhygiëne kunnen bacteriën een tandvleesontsteking veroorzaken, ook wel gingivitis genoemd. Gingivitis kan u makkelijk herkennen door roodheid en zwelling van het tandvlees. Vaak gaat het tandvlees ook makkelijk bloeden bij aanraking.

In een beginfase kan een tandvleesontsteking genezen door het verwijderen van tandsteen en door het aanleren van een goede mondhygiëne. Dit gebeurt door één van onze tandartsen. In een verder stadium zal de tandvleesontsteking zich verder zetten naar het weefsel rond de tand en zal de ontsteking vervolgens het bot aantasten. Dit met als gevolg dat de tand zal loskomen. In dit stadium is de aandoening niet omkeerbaar, maar kan het wel door een parodontoloog gestabiliseerd worden. Daarom is het belangrijk dat u bij het herkennen van de symptomen tijdig contact opneemt met een parodontoloog in Gent. Zo kan de tandarts tijdig ingrijpen en de ontsteking omkeren.

Maak uw afspraak bij een parodontoloog in Gent!

Wilt u een afspraak vastleggen met onze parodontoloog in Gent? Neem dan contact met ons op! U kan Dentius ons telefonisch bereiken of een online afspraak maken.. We helpen u zo snel mogelijk verder!

Onze andere diensten

Bij Dentius gaan we verder dan iedere andere parodontoloog in Gent. Met de meest moderne technologieën richt ons team zich op het welzijn van de patiënten en wordt er veel aandacht gespendeerd aan de preventie van tandproblemen. Bij Dentius kan u niet alleen voor parodontologie terecht, maar voor o.a. de volgende behandelingen:

  • Implantologie;
  • Kroon- en brugwerk;
  • Kindertandheelkunde;
  • Esthetische tandheelkunde;
  • En nog vele andere tandheelkundige praktijken.

Een volledig overzicht van onze activiteiten vindt u op de pagina ‘behandelingen’.

Tips voor uw tandartsbezoek bij Dentius

Heeft u een afspraak gemaakt met onze parodontoloog in Gent? Dan is het belangrijk dat u zich goed voorbereid. Zo vragen we u tijdens uw eerste bezoek aan Dentius naar uw medische geschiedenis. Dit is belangrijke kennis voor een tandarts. Ook mag u zeker uw identiteitskaart niet vergeten mee te brengen tijdens uw eerste bezoek! Ten slotte raden onze tandheelkundige specialisten u aan om minstens één tot twee keer per jaar langs te komen voor een controle. Zo kunnen veel tandproblemen voorkomen worden.

 

Dentius Gent-West    Maak een afspraak