De eerste kennismaking

Top, wat fijn dat jij ons gevonden hebt! Wij heten jou van harte welkom… 
Wij kennen twee soorten van kennismaken.

  1. Intake – Bij dit eerste contact zal de tandarts een uitgebreid mondonderzoek uitvoeren al dan niet gecombineerd met röntgenfoto’s waarbij we zowel je tanden als tandvlees grondig onderzoeken. Aan de hand van de Dutch Periodontal Screening Index (DPSI) meten we de gezondheid van je tandvlees. De tandarts zal rekening houden met je wensen en wij stellen op basis daarvan een behandelplan voor.
  2. Urgentie – Jij hebt tandpijn? Wat vervelend… Je kan ons opbellen op het nummer 03 314 66 16 en wij plannen zo snel mogelijk een afspraak! 

Preventieve tandheelkunde

Je tanden behouden vind jij belangrijk, toch? Wij ook!
Om te beginnen valt of staat alles met een goede mondhygiëne. Hier hechten we veel belang aan in onze praktijk. Men zal tijdens de halfjaarlijkse controle uitleggen hoe je op de correcte manier kan poetsen. Welke manier het best is wordt afgesteld op de behoefte van ieder individu apart. Dit gebeurt tijdens het geven van mondhygiëne instructies. Bij kinderen gebruiken we indien nodig een poetspop.

Een regelmatige controle van je gebit is van groot belang. Het behouden en creëren van een gezonde mond is waar wij voor gaan! Jaarlijks zal het tandsteen worden verwijderd. Tandsteen ontstaat doordat tandplaque op de tanden blijft zitten en verkalkt onder invloed van speeksel.

Bij kinderen kan ter preventie van gaatjes, de groefjes en putjes in tanden en kiezen, verzegeld worden. Dit wordt ook wel sealen genoemd. Je kind zal hier niets van ondervinden, de beet wordt hierdoor niet aangepast en zal hierna gewoon kunnen bijten en kauwen.