Welkom bij Dentius Belgiëlei!

In onze praktijk in Antwerpen staan we met het hele team tandartsen en assistentes klaar u zo goed mogelijk te helpen! Bij ons staat het voorkomen van tandheelkundige problemen staat centraal. Daarom leggen we de nadruk op preventie.

We streven ernaar onze patiënten te begeleiden in enerzijds: het behoud van hun tanden voor de rest van hun leven en anderzijds het verwerven van een zo esthetisch mogelijke glimlach, door het leveren van de best mogelijke kwaliteit. Daarenboven tracht uw tandarts ook steeds rekening te houden met uw specifieke wensen en verwachtingen.


Aandacht voor hygiëne

Een doorgedreven hygiënebeleid is van vitaal belang in elke tandartsenpraktijk.
In onze praktijk steken we veel energie in het voorkomen van virale en bacteriële infecties:

  • De tandartsen en assistentes dragen steeds wegwerphandschoenen en mondmaskers
  • Wij maken gebruik van wegwerpmateriaal waar mogelijk
  • Tijdens de behandeling wordt de mond continu gereinigd via afzuiging
  • Na elke patiënt worden de behandelstoel en de werkbladen grondig gereinigd en worden alle instrumenten gereinigd en gesteriliseerd
  • Onze tandartsen en assistentes volgen jaarlijks een opfrissingstraining ​​met betrekking tot hygiëne in de praktijk

Onze tarieven

De tarieven die ons opgelegd worden door het ziekenfonds, maken het soms onmogelijk om een moderne praktijk te beheren. Hoogwaardige materialen zijn duur. Prothese, implantaten, kroon- en brugwerk moet door een bekwaam tandlabo vervaardigd worden. Onze assistentes zijn onmisbaar wat betreft logistiek, hygiëne en hulp aan de stoel. Om al deze redenen liggen onze tarieven soms wat hoger dan de ziekenfondstarieven. Daartegenover staat dat onze tarieven eerlijk zijn en redelijk voor de zorg, kwaliteit en kennis die geleverd wordt. Op lange termijn komt deze manier van werken voordeliger uit, zowel voor u als voor de groepspraktijk.