Dentius Foundation

Wie zijn wij?

De Dentius Foundation is een non-profitorganisatie die kwalitatieve mondzorg bevordert en faciliteert voor personen in binnen- en buitenland die hier in hun dagelijkse leven omwille van diverse redenen geen of slechts zeer beperkt toegang tot hebben. Bovendien zet de Dentius Foundation sterk in op preventie. Door mensen te informeren, hen bewust te maken van het belang van goede mondzorg en hen de nodige tools aan te reiken om deze zelf in handen te nemen, kunnen heel wat tandgerelateerde problemen vermeden worden en kan het eigen gebit gedurende een volledig mensenleven behouden worden.

Onze missie & visie

Een gezonde mond voor ieder mens. Vanuit uit deze visie richtte een gemotiveerd team van Dentius-medewerkers de Dentius Foundation op. Want nog veel te vaak hebben mensen in binnen- en buitenland geen toegang tot kwalitatieve mondzorg. Een gezond lichaam begint nochtans bij een gezonde mond. Wie frequent geconfronteerd wordt met tandgerelateerde problemen, loopt namelijk een groter risico op ernstige aandoeningen, zoals diabetes of hart- en vaatziekten. Dankzij onze initiatieven proberen we deze risico’s terug te schroeven en mensen een gezondere toekomst te bieden.

Onze projecten

De Dentius Foundation streeft ernaar met haar projecten op een verantwoordelijke, transparante en vooral duurzame manier impact te creëren. Momenteel ligt de focus op onze jaarlijkse mondzorgmissie in Madagaskar, maar naar de toekomst toe willen we onze werking graag uitbreiden met andere lokale en internationale projecten.

Madagaskar 2019

In 2019 vlogen we voor het eerst met een team van Dentius tandartsen en assistenten naar het Afrikaanse eiland Madagaskar om er mondzorg aan te bieden aan de lokale bevolking. We streken er enkele dagen neer in de hoofdstad Antananarivo waar we de kinderen van school- en opvangcentrum Les Enfants du Soleil verzorgden. Daarna trokken we verder naar het afgelegen kustdorpje Salary Bay om ook daar de plaatselijke bevolking en scholen te behandelen én te informeren.

Onze missie van 2019 in cijfers:

  • 357 patiënten
  • Gemiddeld 60 patiënten per dag
  • 287 extracties bij 115 patiënten
  • 243 vullingen bij 98 patiënten
  • 7 protheses

De omstandigheden waarin we moesten werken, waren niet altijd even handig en comfortabel. Het waren vaak lange en zware dagen, maar de lokale bevolking was ons zo dankbaar voor wat we deden, dat gaf enorm veel voldoening. – Mondhygiëniste Lore

Madagaskar 2022

In het voorjaar van 2022 staat er opnieuw een missie naar Madagaskar gepland. Concreet trekken we met 7 tandartsen en 7 assisterende medewerkers naar de havenstad Tuléar om daar minstens 350 leden van de plaatselijke bevolking te verzorgen en te onderwijzen. Uiteraard is dit enkel mogelijk wanneer we beschikken over het benodigde budget van € 25 000, om o.a. de kosten van ons transport en verblijf maar ook van alle tandheelkundige materialen en -apparatuur te bekostigen. Onze deelnemende medewerkers werken volledig onbezoldigd.

Geef jij ons een duwtje in de rug?

Alle hulp, groot of klein, is welkom via ons rekeningnummer BE07 0019 0877 2666. Bij de schenking van bedragen boven € 2500 kan uw onderneming vermeld worden als partner op onze website en/of sociale media. Voor meer informatie hierover kan u contact opnemen met ons via foundation@dentius.be. *Het verkrijgen van een fiscaal attest is tot op heden niet mogelijk.

Contact

Dentius Foundation
Jan Van Gentstraat 7/401, 2000 Antwerpen
Tel. +32 3 369 30 90

E-mail: foundation@dentius.be
IBAN: BE07 0019 0877 2666

Sociale media

Volg ons op: