Welkom bij Dentius Bredene! 

In onze praktijk  te Bredene staan we met het hele team tandartsen en assistentes klaar u zo goed mogelijk te helpen! Bij ons staat het voorkomen van tandheelkundige problemen staat centraal. Daarom leggen we de nadruk op preventie en opvolging en geven van poetsinstructies.

Jaarlijks worden ook kleine gaatjes of decalcificaties opgespoord door middel van twee kleine radiografieën op moeilijk zichtbare plaatsen,

We streven ernaar onze patiënten te begeleiden in enerzijds: het behoud van hun tanden voor de rest van hun leven en anderzijds het verwerven van een zo esthetisch mogelijke glimlach, door het leveren van de best mogelijke kwaliteit. Daarenboven tracht uw tandarts ook steeds rekening te houden met uw specifieke wensen /verwachtingen en beschikbare budget.

Een doorgedreven hygiënebeleid

Een doorgedreven hygiënebeleid is van vitaal belang in elke tandartsenpraktijk. In onze praktijk steken we veel energie in het voorkomen van virale en bacteriële infecties:

  • De tandartsen en assistentes dragen steeds wegwerphandschoenen en mondmaskers.
  • Onze instrumenten worden verpakt gesteriliseerd en steriel bewaard tot moment van behandeling.
  • Wij maken zoveel mogelijk gebruik van wegwerpmateriaal.
  • Tijdens de behandeling wordt de mond continu gereinigd via afzuiging.
  • Na elke patiënt worden de behandelstoel en de werkbladen grondig gereinigd en worden alle instrumenten gereinigd en gesteriliseerd.
  • Onze tandartsen en assistentes volgen jaarlijks een opfrissingstraining ​​met betrekking tot hygiëne in de tandartspraktijk.